Medijacija

ODRŽANA JOŠ JEDNA U NIZU AKTIVNOSTI U SKLOPU PROJEKTA ‘POVEĆANJE EFIKASNOSTI I ODRŽIVOSTI RADA GSV-a

Ispiši

Projekt efikasnosti i održivosti rada Gospodarsko-socijalnog vijeća Bjelovarsko-bilogorske županije › aktivnosti › odrzhana-josh-jedna-u-nizu-aktivnosti-u-sklopu-projekta-poveanje-efikasnost

Zamjenica bjelovarsko-bilogorskog župana Bojana Hribljan sudjelovala je na radionici „Medijacija: Naša i iskustva drugih, prilika za unaprjeđenje odnosa“ koja je održana u sklopu projekta „Povećanje efikasnosti i održivosti rada gospodarsko-socijalnih vijeća Bjelovarsko-bilogorske županije, Međimurske županije i Varaždinske županije“.

Na radionici je bilo riječi o rješavanju individualnih radnih sporova i kolektivnih radnih sporova, odnosno o posredovanju u rješavanju istih. Osobito zanimljiva bila je razmjena iskustva iz područja medijacije u Republici Hrvatskoj i Makedoniji. Također, na radionici je istaknuto da su komunikacijske vještine izuzetno važne za miriteljstvo. Ostale teme o kojima se govorilo bile su vještine medijatora, položaj stranaka i uloga medijatora u medijaciji, kako postići pozitivan ishod, kako i na koji način završava medijacija i ostalo. Članovi gospodarsko-socijalnih vijeća bili su vrlo zadovoljni onime što su imali priliku čuti te su istaknuli kako će im stečena znanja u budućnosti pomoći u rješavanju radnih sporova između dvije ili više stranaka.

Radionicu „Medijacija: Naša i iskustva drugih, prilika za unaprjeđenje odnosa“ vodili su Slave Mladenovski, predsjednik Komore medijatora Makedonije i zamjenik predsjednika Udruge medijatora Jugoistočne Europe i Ljupčo Sotiroski, zamjenik predsjednika Udruge medijatora Jugoistočne Europe.

Radionica je doprinijela ostvarivanju cilja projekta, a to je unaprjeđenje kakvoće socijalnog dijaloga kroz razvoj i jačanje administrativnih i stručnih sposobnosti socijalnih partnera. Nakon provedbe projekta očekuje se veća učinkovitost i održivost dijaloga između socijalnih partnera i regionalne vlasti.

Podsjetimo, nositelj projekta je Bjelovarsko-bilogorska županija, a partneri su Međimurska županija, Varaždinska županija i Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama Hrvatske.

Medijacija


Medijacija


Medijacija


Medijacija


Medijacija


Medijacija


Medijacija


strukturni fondovi esf