STUDIJSKO PUTOVANJE U PRIMORSKO - GORANSKU I ISTARSKU ŽUPANIJU

Ispiši

Članovi Gospodarsko socijalnih vijeća Bjelovarsko-bilogorske, Međimurske i Varaždinske županije bili su od 12. do 14. lipnja na studijskom putovanju u Rijeci i Puli, odnosno u Primorsko-goranskoj i Istarskoj županiji.

Studijsko putovanje u ove dvije županije organizirano je u sklopu projekta „Povećanje efikasnosti i održivosti rada gospodarsko-socijalnih vijeća Bjelovarsko-bilogorske županije, Međimurske županije i Varaždinske županije“, kojeg provodi Bjelovarsko-bilogorska županija u partnerstvu s Međimurskom županijom, Varaždinskom županijom i Nezavisnim sindikatom zaposlenih u srednjim školama Hrvatske, a cilj projekta je unaprijediti kakvoću socijalnog dijaloga kroz razvoj i jačanje administrativnih i stručnih sposobnosti socijalnih partnera, odnosno predstavnika organizacija sindikata, poslodavaca i regionalne samouprave.

Studijsko putovanje je organizirano sa svrhom razmjene iskustava i dobre prakse, a program putovanja uključivao je i sudjelovanje na 26. sjednici Gospodarsko-socijalnog vijeća Primorsko-goranske županije koja je održana u prostorijama Talijanske Unije u Rijeci.

Na sjednici je predsjednik Gospodarsko-socijalnog vijeća Primorsko-goranske županije Damir Bačinović govorio o radu vijeća te je tom prilikom istaknuo i dobru suradnju sindikata, poslodavaca i predstavnika lokalne i regionalne samouprave u gospodarsko socijalnom vijeću.

Prezentaciju projekta "Povećanje efikasnosti i održivosti rada gospodarsko-socijalnih vijeća Bjelovarsko-bilogorske županije, Međimurske županije i Varaždinske županije" održala je Monika Pavić, asistentica na projektu, nakon čega je uslijedila diskusija s otvorenom razmjenom mišljenja i iskustava članova gospodarsko socijalnih vijeća iz sve četiri županije.

Domaćini su za sudionike putovanja organizirali i posjet Centru autohtonih proizvoda koji je nastao kao zajednički projekt Upravnog odjela za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj Primorsko-goranske županije te Centra za poljoprivredu i ruralni razvoj Primorsko-goranske županije.

Drugog dana studijskog putovanja članovi Gospodarsko-socijalnih vijeća Bjelovarsko-bilogorske, Međimurske i Varaždinske županije bili su u Puli na sastanku s predstavnicima Istarske županije i predstavnicima Gospodarsko socijalnog vijeća Istarske županije te su i ovom prilikom razmijenili iskustva vezano uz rad vijeća i tripartitni dijalog koji je apostrofiran kao nezaobilazni element za razvoj zajednice.

Studijsko putovanje
Studijsko putovanje
Studijsko putovanje
Studijsko putovanje
Studijsko putovanje
Studijsko putovanje
Studijsko putovanje
Studijsko putovanje
Studijsko putovanje
Studijsko putovanje
Studijsko putovanje
Studijsko putovanje
Studijsko putovanje
Studijsko putovanje


strukturni fondovi esf